Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Mijn badkamer ventilator blijft continu werken

Write By: arsin Created Date: 2015-03-17 Hits: 27066

.

 

1-)De badkamerventilator met sensor is niet juist aangesloten.

De badkamerventilator met vochtsensor en/of timer functie dient aangesloten te worden met drie kabels ( Fasedraad, nuldraad en schakeldraad ). Word de ventilator niet goed aangesloten volgens de beschrijving dan kan het zijn dat de ventilator continu zult ventileren. Controleer altijd of de bedrading is aangesloten volgens de instructies

2-)De bedrading in de badkamer of wc is niet juist aangelegd.

We maken wel eens mee dat de bedradingen niet kloppen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de vorige bewoner of eigenaar van het huis een zwarte draad heeft gebruikt ipv een bruine draad waardoor er verwarring kan ontstaan. Dit is makkelijk te controleren. Mbv een spanningmeter kunt u controleren of er spanning zit op de draden. De bedrading klopt wanneer er continu spanning zit op de bruine draad en geen spanning zit op de blauwe draad. Op de schakeldraad hoort er spanning te zitten wanneer de lichtschakelaar aan staat. Wanneer de schakelaar uit staat hoort er geen spanning te zitten op de zwarte draad.

3-)De vochtigheidsgraad staat te laag ingesteld.

Wanneer de vochtigheid buiten bijvoorbeeld 95% is en u heeft de stelschroef ingesteld op 50%, dan zal de ventilator nooit stoppen met werken omdat het niet haalbaar  is om al het vocht weg te krijgen. Dit is meestal het geval in de winter maanden. Stel de vochtigheid hoog in gedurende de winter.

 

 

Tags: