Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Badkamerventilator Kopen / Kiezen

Write By: arsin Created Date: 2015-03-18 Hits: 5759

.

Wanneer er sprake is van vochtoverlast moet men ervoor zorgen dat er goed geventileerd word. Een aantal keer per dag de ramen op een kier zetten voorkomt al heel wat vochtoverlast. In vochtige ruimtes is een badkamerventilator onmisbaar want vochtoverlast heeft ook slechte gevolgen voor uw gezondheid.

Als badkamer ventilator specialst bieden wij ruim 40 vershillende artikelen. U dient een keuze te maken uit verschillen opties en afmetingen. De design heeft bijvoorbeeld geen toegevoegde waarde aan de werking van de ventilator maar is meer bedoeld voor de sfeer. Heeft u bijvoorbeeld RVS badkameraccessoires dan is het verstandig om een badkamer ventilator aan te schaffen in RVS uitvoering.

De belangrijkste keuze maakt u bij het bepalen van de optie.

In vochtige ruimtes zoals badkamer is het belangrijk dat u een inbouwventilator met vochtsensor koopt. De ventilator moet namelijk in werking blijven totdat een bepaald hoeveelheid vocht verdwijnt.

In ruimtes zoals keukens dient er veel geventileerd te worden tijdens en na het koken. Ook in een wc is het handig dat de ventilator in werking blijft na een wc-beurt. Het is dan aan te raden om een ventilator te nemen die een poosje in werking blijft nadat de licht uitgeschakeld word.

In alle overige ruimtes word aangeraden om een standaard ventilator te kopen.

De juiste afmeting bepalen is ook erg belangrijk bij het kopen van een badkamer ventilator.

U rekent de inhoud uit van de ruimte waarvoor u een ventilator koopt. Daarna vermenigvuldigd u de inhoud met de factor die hieronder staat beschreven in de tabel. Bijvoorbeeld; U heeft een keuken van 4 meter lang en 2 meter breed. De hoogte is 2,5 meter. De inhoud is dus 4 x 2 x 2,5 = 20 m3. Volgens de tabel moet de keuken minimaal 10 keer per uur ververst worden. Dus 20 x 10 = 200m3. De ventilator moet in staat zijn om 200m3 per uur te verversen.

Tabel; verversing per uur

Badkamer / Doucheruimte 10 tot 15 keer
Wc / Toilet 10 tot 15 keer
Keuken 10 tot 12 keer
Eetkamer 6 tot 10 keer
Woonkamer 4 tot 6 keer
Slaapkamer 4 tot 6 keer